fbpx

KBT/samtalsstöd

Christina
Christina
44 år
Läs mer
Jag har gått i terapi hos Monica i drygt ett år och är tacksam för all hjälp jag har fått. När jag träffade henne första gången behövde jag hjälp med att synliggöra mina mönster och få verktyg för att må bättre, vara en mer närvarande förälder och ha mer balanserad relationer. Monica har med tålamod, förståelse och en icke-dömande inställning fått mig att skapa insikter som jag behövde för att ta mig ur gamla dysfunktionella beteenden och ha ett mer harmoniskt liv. Jag kan varmt rekommendera Monica som samtalsterapeut
Ricky
Ricky
55 år
Läs mer
”Monica lyssnar in det jag berättar om mitt liv. Ser mönster i hur jag agerar och tänker, ser förändringsmöjligheter och kommer med förslag till förbättringar. Hon följer upp för att se utvecklingen och tydliggör den för mig. Skapar strukturer som kan passa mig för fortsatt utveckling. Allt med stor engagemang noggrannhet och precision”
Märtha
Märtha
67 år
Läs mer
”Jag upplever Monica som en varm person och mycket kompetens i sitt yrke. Hon är trevlig och jag tycker hon har humor. Monica är inkännande och lyssnande men även mycket bra på kommunikation. Jag fick mina problem/frågor besvarade från många vinklar (allt är inte svart eller vitt utan det finns en ”gråzon”). Jag kan mycket gärna rekommendera Monica när det kommer till min kännedom om någon har ev behov av en duktig och vänlig terapeut. Jag fick hjälp med att öka min självkänsla och det tycker jag Monica var duktig på. Kliniken upplevde jag som mycket lugn samt alltid trevligt bemötande”
Föregående
Nästa

Vår terapeut jobbar ur ett holistiskt perspektiv där din fysiska, Mentala och emotionella hälsa tas med vid planering av insats. Bedömningen utgår från ett psykosomatiskt synsätt på hälsa/ohälsa, då sjukdomar ofta är ett tillstånd av psykosomatisk obalans.  

Hur går det till?

Tillsammans inleder vi en grundläggande beteendeanalys där vi går igenom bakgrunden till varför du har sökt terapi: Vilken sorts person är du? Styrkor och svagheter? Framtidsdrömmar? Mål? Livsvärderingar? Aktuellt problem?

Sedan skapar vi ett terapeutiskt fokus, där vi så tydligt som möjligt ringar in hur problemsituationen ser ut och hur vi ska jobba med den.

Här följer några exempel som kan leda till att man söker terapi;

• Nedstämdhet och depression
• Stress, utmattning och utbrändhet
• Sömnsvårigheter
• Smärtproblematik
• Oro och ångest (såsom för livssituationen, framtiden, hälsan, någon anhörig, för prestationer och så vidare)
• Panikångest eller social ångest
• Fobier
• Tvång och OCD (Tvångssyndrom (Obsessive Compulsive Disorder)
• Krisreaktioner
• Ätstörningar
• Sex och samlevnadsfrågor
• Lågsjälvkänsla
• Neuropsykiatriska diagnoser som försvårar livet för en själv eller för någon anhörig
• Beroende och medberoende

Mycket annat….

Terapin sker i takt och i den omfattning som du klarar av. KBT ges ofta vid ett tillfälle per vecka 45 min åt gången under 5–20 veckor. Undantag finns dock, exempelvis dialektisk beteendeterapi och fobier.

Varför kombinera TKM och KBT?

Akupunktur tillsammans med terapeutiska samtal i en och samma behandling kan vara ett effektivt sätt att behandla psykisk ohälsa. Det hjälper att upprätthålla dina nya beteenden och få dessa att bli långsiktiga och bestående.

Har du provat tidigare att sluta röka/snus användning, gå ner i vikt, stressa, dricka mindre och inte lyckats?

Har du gått på smärt eller utmattningsrehabilitering utan att känna större skillnader?

Några exempel;

Vid en studie som gjordes vid Sahlgrenska akademin (Göteborgs Universitet) med patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa som fick akupunktur integrerat med terapeutiska samtal rapporterade dessa mindre ångest och depression, ett större mentalt välbefinnande och bättre hantering av stress.

Vid utmattning kan akupunkturen hjälpa till att minska hormoner som kortisol i kroppen och få fram lugnande hormoner. Samtidigt kan du få stöd för att implementera beteendeförändringar, med KBT, i ditt liv så att du inte blir stressad/utmattad igen.

Vid långvarig överkonsumtion av alkohol, om du har mått psykisk dåligt under en lång period och vid många andra typer av problematik får du obalans i inre organ i kroppen och/eller produktionen av flera signalsubstanser i hjärnan som tar lång tid att återställa. Akupunkturen hjälper till att reparera och återvitalisera kroppen. Parallell med det ger dig KBT dem verktyg du behöver för att både hantera situationen och för att bibehålla vitaliteten i kroppen och sinnen.

 

Monica är Socionom, KBT-terapeut (steg 1) och Mindfulness instruktör med vidareutbildningar inom psykosomatik, trauma, Acceptance, Commitment and Compassion therapy.

Monica har lång erfarenhet av arbete inom rehabilitering för långtidssmärta och utmattningssyndrom, negativ stress, nedstämdhet, depression och ångest. Hon erbjuder behandling rörande nedsatt självkänsla, sömnrubbningar, oro, stress, fobier, smärta, ångest, mm.

Monica arbetar ur ett holistiskt perspektiv där din fysiska, Mentala och emotionella hälsa tas med vid planering av insats. Bedömningen utgår från ett psykosomatiskt synsätt på hälsa/ohälsa, då sjukdomar ofta är ett tillstånd av psykosomatisk obalans

För att uppnå bättre, snabbare och mer hållbara resultat rekommenderar Monica att vid vissa problematiker kombinerar samtalsterapi med TCM (Traditionell Kinesisk Medicinsk behandlingar)

Priser

KBT/samtalsstöd

850 kr
  • 1 gång

KBT/samtalsstöd

3 800 kr
  • 5 gånger

KBT/samtalsstöd

7 200 kr
  • 10 gånger

Prislistor och efter behandling

Gillar du? Dela med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn