fbpx

Lipo ultraljud fettreducering

Cavi Lipo-Fettreducering

Cavi Lipo är ett av de mest avancerade ultraljudsystemen som använder sig av kavitationsteknik med syfte att förstöra fettceller och celluliter. Ultraljudsvågorna är effektiva ner till 15 mm millimeter under huden vilket gör att fettcellerna förstörs medan andra typer av celler, exempelvis hud och blodkärl endast påverkas genom att blodcirkulationen öar. Med andra ord är detta en smärtfri och helt ofarlig teknik!

Cavi Lipo fungerar på allt underhudsfett och hela kroppen är behandlingsbar. Det som gör just den typ av Cavi Lipo som vi använder oss av så effektiv är att den har en patenterad lösning som gör att ultraljudet distribueras i kroppen vinkelrätt, genom detta uppstår interferenser och således uppnås en mycket effektiv kavitation.

Behandlingen kan mycket väl likställas med den teknik kirurger kallar liposuction vilket är den teknik plastikkirurgen använder för att utföra fettsugningar.

Hur fungerar Cavi Lipo?

Cavi Lipo-systemet skapar vibrationer med ultraljud kring 25 kHz, vilket innebär 25 000 svängningar per sekund. Dessa vibrationer skapar en mikrobubbla av vakuum i fettcellen. Friktionen som uppstår mellan fettcellen och vakuumbubblan värmer snabbt upp fettcellen, vilket gör att den förstörs. De förstörda fettcellerna absorberas sedan av lymfsystemet och spolas ut på ett naturligt sätt.

Hur går en behandling till?

Behandlingen utförs i två steg. Under steg 1 så förs ett ultraljudsinstrument längs det område som du vill behandla. Detta gör inte ont, däremot uppstår värme och en lätt vibrerande sensation. I steg 2 får du sedan vakuummassage för att driva ut restprodukterna in i lymfsystemet.

När ultraljudet träffar fettceller uppstår det vibrationer. Dessa fortplantas och sprids via vätskan i kroppen och uppfattas som ett pipande ljud i örat, vilket kallas undertoner. Detta är en normal och mekanisk påverkan av ljudorganen och upphör så fort instrumentet tappar kontakt med fettet.

Under behandlingen blir området varmare som resultat av den ökade blodcirkulationen och är ett bevis på att behandlingen fungerar.

Vilka områden kan behandlas?

Behandlingen kan utföras på alla ställen där det finns underhudsfett vilket kan innebära såväl buk, lår, armar, kärlekshantag samt ansikte och hals. Utöver detta kan också celluliter behandlas om så önskas.  Alla fettyper kan behandlas bortsett från det inre fettlagret, som ligger innanför tjockare muskelskikt. Dessa påverkas alltså inte av behandlingen utan går endast att påverka genom rätt kosthållning och motion.

Hur många behandlingar behöver jag för att få fullständigt resultat?

Hur många behandlingar som behövs är individuellt beroende på hur mycket fett som finns och hur stort området som ska behandlas är. Vanligtvis brukar vi rekommendera 5- 8 behandlingar 1-2 gånger i veckan.

Hur många behandlingar krävs innan jag ser resultat?

Vanligtvis kan patienter se resultat efter sin första behandling. En tumregel är att man brukar få bort 2-6cm och ca 240gr rent fett per behandling. Detta är dock högst individuellt och resultatet varierar därefter. Det kan alltså bli mer eller mindre då olika kroppar reagerar annorlunda på behandlingen.

Hur lång tid tar en behandling?

Varje behandling tar cirka 30 minuter, men för att du ska hinna ställa dina frågor, diskutera med behandlaren och byta om i lugn och ro så bokar vi in en tid på 45 minuter.

Hur långt bör det gå mellan varje behandling?

Det bör gå minst 2-5 dagar mellan varje behandling. För bästa resultatet bör man få behandling 1-2 gånger i veckan som nämnts ovan.

Efter behandlingen?

Din hud kan bli något röd och kännas varm. Detta försvinner innan du ens lämnar kliniken. Människor med extremt känslig hud kan uppleva ytterligare rodnad och det kan ta ett par timmar innan detta lägger sig. Du kan även få lite märken som försvinner inom några dagar, men detta är extremt sällsynt. 

Direkt efter din behandling rekommenderar vi att du tar en promenad på 30 minuter för att förbränna slaggprodukterna som nu finns i blodet efter att fettcellerna har förstörts.

Då fettcellerna som förstörts under behandlingen absorberas av lymfsystemet och spolas ut naturligt så rekommenderar vi ett ökat vattenintag efter behandlingen! Drick gärna 2dl/timme för att stödja utrensningsprocessen.

Tänk på att det slutgiltiga resultatet syns först efter 6-8 veckor efter slutförd behandling.

Prislistor och efter behandling

Gillar du? Dela med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn