fbpx

Fettreducering med Lipolys-injektion

Fettreducering med Lipolys-injektion

Den aktiva ingrediensen i injektionen är Sodium chloride/Sodium deoxycholate, som finns naturligt i kroppen och spelar en stor roll i fettomsättningen. Sodium chloride/Sodium deoxycholate jobbar på ett säkert sätt då den bokstavligen smälter bort fettceller genom att bryta ner cellernas membran. Kroppens naturliga processer kommer sedan att eliminera fettet från det behandlade området.

Lypolys är den första injicerbara medeln med verksamma peptider som effektivt reducerar fett. Produkten verkar på alla fettlager i både kropp och ansikte samt även på celluliter. Behandlingen medför inget större obehag och ingen bedövning behövs. Med Lipolys kan man punktbränna fettansamlingar som är svåra att nå med träning och hälsosam kost.

Varför välja denna typ av behandling?

Det är viktigt att förstå att denna process skiljer sig från vanlig viktminskning där fettceller krymper och på så sätt minskar i volym. Dessa fettceller finns sedan kvar och eftersom fettceller har ett minne innebär det att de gärna vill åtgå till sin större storlek och gärna lite större ändå. Resultatet blir då ofta så kallad jo-jo bantning. Lipolys-injektionen däremot förstör helt fettcellerna vilket gör behandlingseffekten permanent.

Vilka områden kan behandlas?

Lipolys rekommenderas som ett mycket bra sätt att ta bort exempelvis dubbelhakan, överskott av fett i nacke, gäddhäng (änglavingar), fettkuddar på mage och in- och utsidalår samt fettknutor, s k lipom. Om man inte missköter sig mycket med kost och livsstil kommer fettet inte tillbaka.

Kontraindikationer

Metoden är inte lämplig för överarmar, änglavingar eller ovansidan av knäna.

Hur går behandlingen till?

Behandlaren injicerar medlet i underhudsfettet med en mycket tunn nål. Behandlingen medför inget större obehag och man behöver ingen bedövning.

Vem utför behandlingen?

Läkare som har gått speciell utbildning får utföra adipolipolys med Sodium chloride/Sodium deoxycholate.

Hur många behandlingar behövs vid lipolys?

Det finns en individuell variation och det beror också på hur mycket fett det finns i området, men vanligen krävs 1-4 behandlingar. Bra att också veta är att det bör gå 6 veckor emellan behandlingarna.

Vilka resultat ger en behandling?

Mellan 10-40% av fettet i området brukar försvinna efter en behandling. Slutresultat ser man först efter cirka två månader. Sund kost och träning förbättrar resultatet och det är även viktigt att komma ihåg att lipolys inte är en bantningsmetod utan en behandling för punktfetma.

Hur är efterförloppet efter en lipolysbehandling?

Första veckan kan man uppleva svullnad, klåda och ömhet i behandlingsområdet och mindre blåmärken är också ganska vanligt. Utöver detta kan kroppen reagera med inflammation i området när de förstörda fettcellerna elimineras. Det kan också uppstå en liten förhårdnad i området under första månaden efter behandling. Efter cirka två månader ser man det färdiga behandlingsresultatet.

Prislistor och efter behandling

Gillar du? Dela med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn