fbpx

Beauty biolight terapi

Ljusterapi är en relativt ny behandling med mycket intressanta resultat både när det gäller att föryngra vår hud och för att behandla acne och hudbristningar.

Man har till och med hittat medicinska protokoll från antikens Grekland, 1500 år f.kr, som beskriver ljusets läkande egenskaper. Och visst är det så – vi blir alla påverkade av ljus.

Bio Light Therapy är samverkan mellan ljus som tillförs genom lysdioder (LED), för att aktivera cellreceptorer och får dem att producera kollagen och föröka sig. Tidigare har laser varit det enda verktyg som kunnat framställa ljus med våglängder som får vår hud att regenerera eller avsevärt korta ner läkningsprocesser. Behandlingar som sårläkning, hudföryngring eller regenerering av hudceller är nu möjligt.

Med kombinationer av olika ljusfrekvenser kan man öka kroppens egen framställning av nödvändiga substanser som kollagen och elastin mm. Enkelt skulle man kunna påstå att det är solsken utan den bestrålning man inte vill ha. Ett helt naturligt sätt att optimera hudens förmåga till att ta hand om sig själv. Lampan har totalt 1420 high power LED lampor och kan ställas in för fasta behandlingar med rött, blått eller gult ljus. Det går även att ställa in kombinationer.

Studier bekräftar att samma LED-energi kan används för att hämma kollagenbildning, vilket kan vara användbart vid behandling av ärr. Genom att manipulera våglängderna, kan man behandla cellerna med olika ändamål.

Exempel på behandlingar:

 1. Rött ljus: Anti-aging, rosacea, rodnad, stimulerar kollagen, jämnar ut huden.

 2. Blått ljus: Acnebehandling, anti-inflammatoriskt ljus.

 3. Gult ljus: Föryngring av huden, förbättrar lymf- och blodcirkulationen.

 4. Röd+Blå: Effektiv acnebehandling, rensar och slätar ut huden, antiinflammatorisk verkan, Antibakteriell, minskad risk för ärrbildning.

 5. Röd+Gul: Minska fina linjer och rynkor, tydliga fläckar och prickar, ökar produktionen av kollagen och elastin samt ger en föryngrande effekt på huden.

 6. Blå+Gul: Acne behandling samt ger en jämnare hud.

 7. Röd+Blå+Gul: Anti-aging, föryngring och jämnare hudton.

 • Reducerar rynkor

 • Hudföryngring

 • Reducerar bristningar

 • Reducerar ärr

 • Acnebehandling

 • Reducerar pigmentfläckar och åldersfläckar

 • Förbättrar stressad hud

Behandling och resultat

En behandling tar 30 min i ljuset. Vi rekommenderar upp till 10 behandlingar för att man skall få ett bra resultat. Behandlingar rekommenderas 2 ggr/vecka. Vid t.ex acne kommer symptomen att förvärras i några dagar för att sedan gå tillbaka och bli bättre.

Priser

Beauty biolight terapi

600 kr
 • 30 minuter

Prislistor och efter behandling

Gillar du? Dela med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn