fbpx

Akupressur

Akupressur akupunktur utan nålar. Perfekt för dig som är rädd för nålar!

Akupressur är en form av behandling som är lika modern som den är uråldrig. Ordets ursprung kommer ifrån latinets “acus” som betyder nål och engelskans “pressure”, som betyder tryck.

Ursprunget till ordet är egentligen missvisande då inga nålar används – akupressur är i stort sett akupunktur men med den stora skillnaden att tryck appliceras i stället för nålar. Inom akupressur använder alltså behandlaren fingrarna som redskap i stället.

Akupressurens historia hänger väldigt tätt ihop med akupunkturens, som uppfanns i Kina för över femtusen år sedan.

Utmed meridianerna i kroppen finns ett antal punkter som akupressören trycker på för att stimulera och balansera flödet av energi, såkallad Qi, i meridianerna. På så vis stärks kroppens egen självläkande förmåga.

Akupressur är en mjuk behandlingsform som ger både muskulär avspänning och mental avslappning. Dessutom påverkas också kroppens energisystem.

Vad kan man använda akupressur till?

  • Allergi, astma och andningsproblem
  • Eksem, klåda och hudproblem
  • Huvudvärk, migrän och nackproblem
  • Tinnitus, trötthet och yrsel
  • Ögon, öron och halsproblem
  • Muskelvärk, ryggsmärtor och ledproblem
  • Olika tillstånd med smärta
  • Beroendeproblematik; till exempel socker, mat, kaffe och tobak
  • Ätstörningar, stress, oro och nedstämdhet

Mer om akupressur

I Sverige ses akupressuren som vilken massage som helst, med undantaget att massören har ett ökat fokus på mer specifika punkter och mindre områden på kroppen i stället för att, som i klassisk massage, knåda över hela ryggen. Under en akupressurbehandling kan exempelvis fokus ligga på att trycka på en väldigt specifik punkt i nacken eller på handen under en längre tid vilket sällan händer i klassisk massage. Behandlaren fokuserar på de områden där upplevt problematik finns och kan ha hela kartor över kroppens akupressurpunkter som hjälper denne att veta var hen ska trycka för att uppnå bäst resultat.

Att få en akupressurbehandling är en spännande upplevelse då vetenskap möter den konstform som är massage. Detta är därför någonting som vi verkligen rekommenderar dig att prova på, oavsett om du tror på kinesisk medicin eller inte.

Prislistor och efter behandling

Gillar du? Dela med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn